Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Első sor: sin7,5⁰=x/65, amiből x=65*sin7,5⁰=65*0,1305=8,48m
Második sor: cos81,5⁰=y/6,25, amiből y=6,25*cos81,5⁰=6,25*0,1478=0,92m
Harmadik sor: cos13,7⁰=6,66/z, amiből z=6,66/cos13,7⁰=6,66/0,9715=6,85m
Negyedik sor: a k pitagorasz tétellel: 52+122=k2
25+144=k2
169=k2 /  
13m=k
tgα=5/12=0,4167, amiből α=22,62⁰
0