Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon nem megy, segítség kéne!

Főoldal » Középiskola » Fizika
689
1. Egy 3 ∙ 10-² T indukciójú homogén mágneses mezőbe az indukcióvonalakra merőlegesen 2 ∙ 10⁶ m/s sebességgel belövünk egy protont.
a) Mekkora sugarú körpályán fog mozogni a részecske?
b) Miben különbözne az előbbi körtől az ugyanekkora sebességgel belőtt elektron körpályája?
c) Mennyi legyen a 30 cm hosszú, 1000 menetes egyenes tekercsben folyó áramerősség, hogy a feladat elején szerepló mágneses mezőt létrehozzuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,
m*v^2/r=B*Q*v
(proton tömeg)*2*10^6/r=3*10^-2*(proton töltése)
ez r-re megoldva a sugár
b,
ellenkező irányban írná a köröket
c, B=μ*N*I/L
azaz I=L*B/(N*μ)
1