Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
607
360. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Mivrel négyzetalapú hasáb, ezért az alapéleket ki tudjuk számolni pitagorasz tétellel:
a2+a2=162
2a2=256 /:2
a2=128 /  
a=11,3cm
A négyzet alapú hasáb felszínének képlete: A=2a2+4*a*m=2*128+4*11,3*18=256+814,6=1070,6cm2
A négyzet alapú hasáb térfogatának képlete: V=a2*m=128*18=2304cm3
0