Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Orka = kardszárnyú delfin = gyilkos bálna

42
Sziasztok, valaki röviden le tudná írni az orka (/kardszárnyú delfin/gyilkos bálna) jellemzését? Előre is köszönök minden segítséget. (táplálék, élőhely, kinézet, szaporodás..., stb, ilyenekre gondolok)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nagyon, sürgős
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

1
Szia!
Valamennyi óceánban előfordul. Legnagyobb számban az Antarktiszt körülvevő tengerekben él. Fekete a háta és hófehér a hasa. (Az Antarktisz térségében élő delfineknél gyakori, hogy a hátuk nem fekete, hanem szürke színű.) A tengeri tápláléklánc tetején állnak. A fogascetek közé tartoznak. Minden nagy tengeri állatot megtámadnak és elfogyasztanak. A halak mellett megeszik a fókákat, csőrös ceteket, tengeri madarakat, de még a náluk jóval nagyobb bálnákat is. (királylazac a kedvenc tápláléka).
A vemhesség különböző források alapján 12-17 hónapig tart. Akárcsak a többi cetfajnál, egyszerre csak egy utód jön a világra. A szaporodási idény nem köthető egyetlen évszakhoz, de a borjak többsége ősszel vagy tél elején születik. A nőstény utódait egy éven át szoptatja.

Remélem segítettem!
0