Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása egyenlettel 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
1008
Egy üzemben az egyik sajtológép 120 m2 lemezt 5 óra alatt munkál meg, egy másik gép pedig 4,5 óra alatt. Hány óra alatt munkálják meg együttesen a lemezt?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Pontok azért kellenek, hogy a táblázat ne essen szét.
....egyedül együtt
1:......5.........x/5
2:.....4,5.......x/4,5

Együtt csinálnak egy munkát, 1 egészet kell kihozni a törtekből:
1=x/5+x/4,5
1=9x/45+10x/45 /*45
45=9x+10x
45=19x /:19
2,37≈x

2,37 óra alatt.
Módosítva: 5 éve
0