Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
822
Egy üzemben naponta 120 terméket állítanak elő, amiből átlagosan 5% selejt. Egyik nap kiválasztunk 8at az aznap legyártott termékek közül egyesével úgy, hogy a kiválasztott termékeket mindig visszatesszük. Mekkora annak a valószínűsége, hogy a kiválasztottak között
a) nincs jó
b) mind jó
c) pontosan 3 darab selejt van
d) pontosan 2 selejtes van
e) legalább 7 selejtes
f) van selejtes
g) legalább 2 selejtes


Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Binomiális eloszlásra keress rá! (visszatevéses mintavétel)

120 termékből, 6 selejtes és 114 jó. A selejt valószínűsége 0,05 és jó valószínűsége 0,95

a) nincs jó p=(8 alatt a 8)·0,05⁸·0,95⁰=0,05⁸
b) mind jó p=(8 alatt a 0)·0,05⁰·0,95⁸=0,95⁸
c) pontosan 3 darab selejt van p=(8 alatt a 3)·0,05³·0,95⁵
d) pontosan 2 selejtes van p=(8 alatt a 2)·0,05²·0,95⁶
e) legalább 7 selejtes p=(8 alatt a 7)·0,05⁷·0,95¹+(8 alatt a 8)·0,05⁸·0,95⁰
f) van selejtes p=1-(8 alatt a 0)·0,05⁰·0,95⁸=1-0,95⁸
g) legalább 2 selejtes p=1-(8 alatt a 0)·0,05⁰·0,95⁸-(8 alatt a 1)·0,05¹·0,95⁷
0