Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim :)

Főoldal » Középiskola » Fizika
485
A megoldást keresem!
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos fizika sürgős
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A nyomtatott rész egyszerű képlet helyettesítés. A tanult képlet ez:
W = q·U
100 J = q · 1,5 V
q = ... oszd el.

A kézzel írt kérdés:
Ha homogén a mező, akkor F=q·E állandó, így a munkája:
W = F·s = q·E·s = 100 J
Tudjuk q és s értékét is, ebből is így könnyen kijön az E.
Persze a távolságot számítsd át méterbe, akkor lesz E mértékegysége V/m vagy ami ugyanaz, N/C.
0