Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria-egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Csatoltam a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenes, egyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v(4;5)
n(5;-4) ebből A=5 B= - 4
P(-1;2) ebből Xo=-1; Yo=2
Ax+By=A*Xo+B*Yo
5x-4y=5*(-1)+(-4)*2=-13
5x-4y= -13

m= - A/B= - 5/(-4) =5/4 (meredeksége)
tg L = m= 1,25 ebből alfa= 51,34 fok
0