Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgések

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
Egy harmonikus rezgımozgást végzı anyagi pont kitérése az idı függvényében: y=0,17m⋅sin(6,28 1 ⋅t+0,49).
s
Számítsátok ki az amplitúdót, a frekvenciát, a rezgésidıt. Mekkora a kitérés és a sebesség a t=0 idıpontban? (17cm, 1Hz, 1s, 8cm, 0,94m/s)

Sebességre és elmozdulásra más értéket kapok, pedig a t=0 időbeli összefüggéseket használom, valaki le tudja vezetni, hogy miért annyi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Szia!
Az amplitúdó 0.12, leolvasható a kitérésfüggvényből.
y = A ∙ sin ω ∙ t
Tehát a körfrekvencia 5π

ω = 2π / T
5π = 2π / T
T = 2/5

f = 1 / T = 5 / 2
0

Az elmozduláshoz konkrétan a megadott képletbe kell nullát beírni
0

,,viszont az nem azt az eredményt adja, ami a megoldás (8cm) “

17*sin(0,49) az pontosan 8. Lehet hogy a számológéped van rosszul beállítva (radiánban kell számolni)
0