Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
559
A vízszintes pályán haladó autó 12kW átlagos teljesítménnyel növeli sebességét 18km/h-ról 36km/h-ra. A kocsi tömege 1,2t. Mennyi ideig tartott a gyorsítás, ha a fékezı munka ezen az útszakaszon 5000J? (4,16s) Miért ennyi a megoldás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Mozgási energia a gyorsítás kezdetekor: 1/2 * m * v² = 1/2 * 1200 kg * 5 m/s * 5 m/s = 15 000 J
Mozgási energia a gyorsítás végén: 60 000 J
Tehát az összes munka 45 000 J + 5000 J (fékező) = 50 000 J
P = W / t, tehát t = W / P = 50 000 J / 12 000 W = 4,17 s
0