Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronika

Főoldal » Középiskola » Fizika
426
1., Határozza meg egy teljestményerősítő kimeneti feszültségét!
Adatok: Pki =100 W, Rt=4Ω
Uki=?

2., Határozza meg az R=100Ω ellenállású, P=2W megengedett teljesítményű ellenálláson áthajtható legnagyobb áramerősséget!
I=?

3., Határozza meg az R=1 kΩ ellenállású U=40 V feszültséget hatására fellépő teljestményt!
P=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
Uki= Pki·Rt = 100·4 =20V
2.
I= P/R = 2/100 =0,141A
3.
P=U2/R=402/1000=1,6W
1