Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.-es Fizika 8. (utolsó) kérdés

Főoldal » Általános iskola » Fizika
448
Gondoltam kirakom így külön a kérdéseket újra, mert nemrég kiírtam mindet egybe, valaki válaszolt rá és szerintem eltűnt a kérdésem.

8. Tölsd ki a táblázatot! (egy számozott sor 1 feladat) (nyilván ugyanolyan számonként)
F= 1) 600N, 2) 155N, 3) _____, 4) 3200N
s= 1) 40m, 2) 0,4km, 3) 800m, 4) _____
W= 1) ______, 2) ______, 3) 32400J, 4) 800kJ
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

F= 1) 600N -----------------2) 155N--------------3) _____-----------4) 3200N
s= 1) 40m-------------------2) 0,4km-------------3) 800m----------4) _____
W=1) ______-----------------2) ______--------------3) 32400J--------4) 800kJ

1. oszlop

F= 600 N
s= 40 m
W= ?

W= F x s= 600 N x 40 m= 24000 J

2.oszlop

F= 155 N
s= 0,4 km= 400 m
W= ?

W= F x s= 155 N x 400 m= 62000 J

3.oszlop

F= ?
s= 800 m
W= 32400 J

F= W : s= 32400 J : 800 m= 40,5 N

4. oszlop

F= 3200 N
s= ?
W= 800 kJ= 800.000 J

s= W/F= 800.000 J : 3200 N= 250 m


1