Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.-es Fizika 7. kérdés

Főoldal » Általános iskola » Fizika
541
Gondoltam kirakom így külön a kérdéseket újra, mert nemrég kiírtam mindet egybe, valaki válaszolt rá és szerintem eltűnt a kérdésem.

7. Egy 60 kg tömegű ember 10 m magasra viszi fel a 15 kg tömegű vödröt. Mekkora a munkavégzés hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Egy 60 kg tömegű ember 10 m magasra viszi fel a 15 kg tömegű vödröt. Mekkora a munkavégzés hatásfoka?

60 kg+15 kg= 75 kg= 750 N
Wö= 750 N x 10 m= 7500 J= delta E ö
15 kg= 150 N
Wh= 150 N x 10 m= 1500 J= delta E h

η= delta E h / delta E ö= 1500 J / 7500 J= 0,2 = 20 %

A 60 kg tömegű ember hatásfoka 20 %-os.
1