Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.-es Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
671
1. Hideg kanalat helyezünk a forró teával telt csészénkbe. Nevezd meg, milyen energiája és hogyan változik a testeknek a kölcsönhatása közben!
A hideg kanál:
A forró teának:
Fogalmazd meg az energia-megmaradás törvényét ebben a kölcsönnhatásban!

2. Melyik a hamis állítás? Javítsd ki!
a, Az energia az a mennyiség, amellyel megadjuk egy test változtató képességét.
b, Ha az erö nagysága állandó és az elmozdulás kétszer nagyobb, akkor a végzett munka is kétszer nagyobb.
c, 1W a teljesítmény, ha pl. 5s alatt 5J az energiaváltozás.
d, A hatásfok a folyamatok gyorsaságát jellemzi.
Javítás:...................................................................................................................................


3. A vas fajhője: 0,46kJ/kg▪°C. Mit mutat ez meg számunkra?

4. Mennyi munkát végez az a gyerek, aki a 550 méterre lévő áruházból 2 darab fél kg-os kenyeret és 3 kg cukrot visz haza?

5. Egy porszívó 10 perc alatt 840kJ munkát végez. Mennyi a teljesítménye?

6. A teavíz, míg felforr, 300kJ hőt vesz fel. Mekkora a hatásfok, ha ez alatt az elégett gáz energiaváltozása 850kJ?

7. Egy 60 kg tömegű ember 10 m magasra viszi fel a 15 kg tömegű vödröt. Mekkora a munkavégzés hatásfoka?

8. Tölsd ki a táblázatot!
F= 600N, 155N, _____, 3200N
s= 40m, 0,4km, 800m, _____
W= ______, ______, 32400J, 800kJ
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
1. hővezetés
hideg kanál: felmelegszik
forró tea: egy kicsit kihül
Az energiamegmaradás törvénye kizárja az elsőfajú örökmozgó létezését, azaz olyan szerkezetét, amely kisebb energia befektetésével több energiát termel.

Remélem tudtam segíteni!
1