Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matematika.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
Csatoltam a képet kérem segitsen valaki .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hali!
Egy térkép léptéke 1:180 000. Ha két pont távolsága a térképen 1,5 cm, mennyi a valóságban? (a * jel a szorzójelet helyettesíti)
180 000*1,5 cm = 270000 cm = 2700 m = 2,7 km a távolság a valóságban.
Egy térkép léptéke 1:420 000 ha a valóságban két pontot összekötő szakasz 14,7 km, akkor mennyi ez a térképen?
14,7 km = 14 700 m = 1 470 000 cm
1 470 000 / 420 000 = 3,5 cm a távolság a térképen.
Remélem, tudtam segíteni!
1