Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
926
1. Egy osztályban 32 tanuló van, 6-tal több fiú, mint lány. Hány fiú és hány lány van az osztályban?
2. Egy 240 cm hosszú lécet három darabra akarunk fűrészelni úgy , hogy az egyik 60 cm-rel hosszabb legyen, mint a másik kettő.
3. Egy kiskertben két nap alatt összesen 95 láda almát szüreteltek le, és még fel szedtek 28 kg lehullott almát. Az át válogatás után 72 láda almát eladtak a piacon, valamennyit megtartottak maguknak, és 240 kg kissé hibás almát egy almalé készítő üzem vásárolt meg.
Hány kg alma lehetett egy-egy ládában?
4. Három kosárba burgonyát tettek. Az első kosárban 10 kg-mal kevesebb, a másodikban 25 kg-mal több burgonya volt, mint a harmadikban. A második kosárból 15 kg-ot át tettek az elsőbe és 5 kg-ot a harmadikba, így Mind a három kosárban ugyanannyi burgonya lett. Mennyi burgonya volt eredetileg a harmadik kosárban?

A megoldásokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, sos, egyenlet, házi, osztaly, !, !!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Egy osztályban 32 tanuló van, 6-tal több fiú, mint lány. Hány fiú és hány lány van az osztályban?
lány: x
Fiú: x+6
Egyenlet: x+x+6=32
2. Egy 240 cm hosszú lécet három darabra akarunk fűrészelni úgy , hogy az egyik 60 cm-rel hosszabb legyen, mint a másik kettő.
x+x+60=240
3. Egy kiskertben két nap alatt összesen 95 láda almát szüreteltek le, és még fel szedtek 28 kg lehullott almát. Az át válogatás után 72 láda almát eladtak a piacon, valamennyit megtartottak maguknak, és 240 kg kissé hibás almát egy almalé készítő üzem vásárolt meg.
Hány kg alma lehetett egy-egy ládában?
??? Mivel a mértékegységek (adagok) nem egyformák, szerintem ezt nem lehet megoldani, de nem tudom biztosan.
4. Három kosárba burgonyát tettek. Az első kosárban 10 kg-mal kevesebb, a másodikban 25 kg-mal több burgonya volt, mint a harmadikban. A második kosárból 15 kg-ot át tettek az elsőbe és 5 kg-ot a harmadikba, így Mind a három kosárban ugyanannyi burgonya lett. Mennyi burgonya volt eredetileg a harmadik kosárban?
harmadik: x
első: x-10
második: x+25
lett az elsőben: x-10+15=x+5
lett a másodikban: x+25-15-5=x+5,
lett a harmadikban: x+5
Tovább nem tudom, remélem, tudtam segíteni. (ezek jó fejtörők!!!)
Módosítva: 5 éve
2