Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Hogyan kell értelmezni azt, hogy valami a tízszeresére nőtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Pl. 10x3=30 tehát, mellé írsz egy nullát. Tízszeresére nő (tízszer akkora lesz)
0

Ha valami a tízszeresére nő akkor az szorozva van tízzel. Ugyanígy ha valami bármennyiszeresére nő akkor szorozzuk bármennyivel. Gyakorlatban ez:
Kettő tízszerese 20 mert 2x10=20
Négy tízszerese 40 mert 4x10=40
Tíz tízszerese 100 mert 10x10=100
Öt ötszöröse 25 mert 5x5=25
Hét háromszorosa 21 mert 7x3=21
0