Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
1060
Milyen magas a Kristályszálló, ha 12 méter távolságból és 1,6 méter szemmagasságból
a) 45°-os; b) 60°-os; c) 65°-os
emelkedési szögben látjuk a vízszinteshez képest a szálloda tetejét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, 45⁰-os szög esetén egyenlőszárú derékszögről van szó, vagyis a szemmagasságól felfelé is 12m-re van a szálló teteje. Vagyis a magassága: 12+1,6=13,6m

b, 60⁰-os szög esetén, tg60⁰=1,732. A magasság tehát: 1,732*12+1,6=22,38m

c, 68⁰-os szög esetén, tg65⁰=2,1445. A magasság tehát: 2,1445*12+1,6=27,334m
0