Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Szent Péter esernyője 4. rész

46
S.O.S.
Mi került Mravucsánék asztalára a "Vacsora Mravucsánéknál" című fejezetben?
Aki segít, annak előre is köszönöm!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerlek, SEGÍTSETEK, nagyon, sürgős!!!!
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia!
Ebben nagyjaból benne van,hogy mit ettek:
Gyakorlatilag az egész fejezet a vacsora leírása, Mikszáth humorosan írja le, ahogy a különböző stílusú és természetű emberek vacsoráznak, beszélgetnek, viccelődnek egymással:

madame Kriszbaynak, aki először jár Szlovákiában, az a legnagyobb problémája, hogy a paprikás pörkölt túl csípős, ráadásul nem nagyon érti az asztal körül ülők beszédét.
Szliminszky Vladimírt gyakorlatilag állandóan terrorizálja a felesége, nem szabad sokat ennie, inni, dohányozni, vigyáznia kell, meg ne fázzon, nehogy hideget igyon stb. Vladimír hősiesen tűr s mindent úgy tesz, ahogy a felesége mondja.
Gyuri és Veronka egész este egymással vannak elfoglalva, csak egymással beszélgetnek. Veronka mesél a glogovai életről, a lepkegyűjteményéről. Az Olvasó számára egyértelmű, hogy a két fiatal szimpatikus egymásnak.Igazából ebből annyit tudunk meg, hogy volt pörkölt is az asztalon .Én még annyit tudok, hogy bort ittak. Többet sajnos nem. Remélem,hogy tudtam segíteni!
Módosítva: 1 hónapja
0