Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
411
A 400 g tömegű héját 70 m magasra emelte légáramlat. Mekkora munkát végzett a héját emelő erő?

Mekkora munkát végez a moped 600 W teljesítményű motorja 5 perc alatt?

A földfelszíntől 10 m magasba emelt test helyzeti energiája 1200 J. Mekkora a test tömege?

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Hali!
A 400 g tömegű héját 70 m magasra emelte légáramlat. Mekkora munkát végzett a héját emelő erő?
400g*70m=28000 J=28kJ munkát végzett a héját emelő erő.
Mekkora munkát végez a moped 600 W teljesítményű motorja 5 perc alatt?
600 W*5 perc=3000 J=3kJ munkát végez a motor.
A földfelszíntől 10 m magasba emelt test helyzeti energiája 1200 J. Mekkora a test tömege?
1200 J/100 cm=12 kg
Remélem, tudtam segíteni!
0