Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
494
A 4.07 feladatból az e kell, a 4.09 feladatból a b kell, a 4.10 feladatból az e kell! Köszöszöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
4.07. e)

12+2e=4e+2
10=2e
e=5 --> 5 ∈ Z, tehát tényleg ez a megoldás
Ell:
bal: 12+2*5=22
jobb: 4*5+2=22

4.09. b)

5-3b+6-2b+5b=2b-12b+5+10b
11=5 --> Ez nem igaz, tehát az egyenletnek nincs megoldása

4.10. e)
3e-(2e+4)=3e-2e-4
3e-2e-4=e-4
e-4=e-4
e=e --> e bármilyen szám lehet az értelmezési tartományból --> e ∈ Q
0

Hali!
Csatoltam képet. A 4.09-nél azért húztam át a tagokat, mert azok nullára egészítik ki egymást.
0