Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek nagyon sürgős !

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Milyen utat tesz meg a jármű, miközben 8m/s sebességről 108km/h sebességre gyorsul 0,5m/s² gyorsulással ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha a magyar közutakon ment az autó, akkor girbe-gurba, és zötyögős utat tett meg.
Ha azt is kérdezi a feladat, hogy mekkora utat, akkor a válasz a következő!
v₁=8m/s
v₂=108km/h=30m/s
Δv=22m/s
a=0,5m/s²
Δv=a·Δt⇒Δt=Δv/a=22/0,5=44s
s=a/2·(Δt²)=0,5/2·44²=484m
0