Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hajlítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2073
Az 500m/s kezdősebességgel felfelé kilőtt puskagolyó legfeljebb milyen magasra emelkedik, és mennyi idő alatt ér vissza a kiindulási helyére?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
v = v0 - g*t
Tehát
0 = 500 - 10*t
10t = 500
t = 50 másodpercig megy fel

s = v0*t - g/2 * t² = 500*50 - 5 * 50² = 25000 - 12500 = 12500 m = 12.5 km
12.5 km-t emelkedik

50 sec alatt ér fel, és 50 sec alatt ér le, tehát 100 másodperc alatt ér vissza a kiindulási helyre.
1

v = v0 - g*t
Tehát
0 = 500 - 10*t
10t = 500
t = 50 másodpercig megy fel

s = v0*t - g/2 * t² = 500*50 - 5 * 50² = 25000 - 12500 = 12500 m = 12.5 km
12.5 km-t emelkedik

50 sec alatt ér fel, és 50 sec alatt ér le, tehát 100 másodperc alatt ér vissza a kiindulási helyre.
1