Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet! 35-ös feladat kellene!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
Valaki légyszí
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sziaa!
a) Egy száron lévő szögek összege 180 fok. ezt kell alkalmazni szinte mindenhol!
180-120=60 fokos az egyik
180-45=135 fokos a másik szög
b) 70 fokos szög mellett 150 fokos szög van! Most alkalmazva az előzőekben tanultakat:
180-150= 30 fokos
180-70=110 fokos a két szög
c) Derékszögű trapézban két derékszög van! A trapéz magassága 90 fokos szöget zár be az alappal, így a másik szög tudatában meg tudjuk mondani a kis háromszög harmadik szögét:
180-90-25=65 fokos
A negyedik szög pedig 90+25 fokos, azaz 115 fokos!
d) Ezt nem vezetem le próbáld meg az eddig leírtak alapján megoldani!
e) Ez egy húrtrapéz, és a másik két szöge is egyenlő, amik 180-55= 125 fokosak
f) az egyik szög mivel 75 fokos az azonos száron lévő 180-75, azaz 105 fokos!
A másik száron a külső szög tudatában kiszámoljuk a belső szöget, ami 180-115, azaz 65 fokos. Ekkor a másik szög 180-65, azaz 115 fokos!

Remélem segítettem!
0