Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kérem szépen nagyon SOS sürgős :( 3 és 5 feladat készen van. az 1 nél csak a második sort nem tudom elolvasni.... a 2-es és 4-es feladatnál pedig elég lenne egy magyarázat hogy hogyan kell megcsinálni
Módosítva: 5 éve
0

1-nél a kerületi szög fele akkora, mint a középponti szög,tehát 100°-os.

2-nél `frac{y}{6}=frac{15}{18} => y=5`, valamint `frac{x}{5}=frac{x+8}{15} => x=4`.

4-nél `frac{x}{12}=frac{x+8}{24} => x=8`, valamint `frac{y}{12}=frac{y+6}{24} => y=6`.

2 és 4-nél a magyarázat a hasonló háromszögek felkutatása és a megfelelő oldalak arányainak
felírása volna.
Módosítva: 5 éve
1