Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS tudom sok de kell a segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
441
Légszíves segítsetek legalább 2 feladatban! Alig van időm és ezen kívül van még 45 oldal.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, sos, pls, Sok, Könyörgöm, akitudsegitsen
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5/17.
K=30 cm
a=8 cm
K=2a+2b
30=2*8+2b
30=16+2b /-16
14=2b /:2
7=b

7, 7 és 4 cm hosszúak.

5/18.
K=a+6
a=a
K=4a
a+6=4a /-a
6=3a /:3
2=a

A kerülete 8 cm, az oldalai 2 cm-ek.

K=30 cm
a=6 cm
b=7 cm
K=a+b+c+b
30=6+7+c+7
30=20+c /-20
10=c

10 cm hosszú.

5/19.
tengelyesen
3; 4; 5; 6 (ahány szöge van)
írható kör középpontja.

5/20.
Képen, ennyit sikerült megtalálni.

5/21.
érintője
Nem tudom, de szerintem végtelen
érintési
egy
merőleges
0