Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
485
Ezt a számitást hogy kell megoldani ? Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A vegyjelek alapján ki kell keresni az atom tömegeket és a képletnek megfelelően összeadni:

Cu= 63,5 g
S = 32 g
O = 16 g, de 4 van, tehát 64 g

M(CuSO₄)=63,5 + 32+ 64 = 159,5 g/mol
0