Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
496
Rendezd az alábbi egyenletet, majd számítsd ki az alábbi reakció reakcióhőjét az adatok felhasználásával! Figyelj, hogy az elemi állapotú anyagok képződéshője nulla.
Mg(sz) + CO2(g) = MgO + C

ΔkH: …………. -394 kJ/mol -602 kJ/mol ………….

ΔrH= ………………………………………………………………………………………………………..

ΔrH ………… 0, tehát a folyamat endoterm/exoterm (húzd alá a helyes választ!)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 Mg(sz) + CO₂(g) = 2 MgO + C

ΔkH: ………CO₂(g)…. -394 kJ/mol
MgO (sz): -602 kJ/mol ………….

ΔrH= 2*(-602) - (-394) = -1204 + 394 = -810 kJ/mol ………………………………………………..

ΔrH …… < …… 0, tehát a folyamat endoterm/`ul("exoterm")` (húzd alá a helyes választ!)
Módosítva: 5 éve
1