Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 2

Főoldal » Középiskola » Fizika
461
Vizszintes talajon F h = 10 N erővel egy m = 4 kg tömegü ládát gyorsitunk. A láda gyorsulása 2
m/s 2 . Mekkora a súrlódási erő és a súrlódási munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az előre ható erő: (előre=a mozgási irány)
Felőre=m*a=4*2=8N
Fösszes=10N=Felőre+Fhátra=8N+Fhátra
Fhátra=2N=súrlódási erő

A súrlódási munka:
A munka képlete W=F*s=2N*s //ebből az s-t nem tudjuk :(
0