Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Help!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Sziasztok!
Emil 4 évvel fiatalabb mint a testvére Iván! Együtt 32 évesek. Hány évesek külön külön? Egyenlet formában kell írni! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek Help!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Emil: x-4
Iván: x

Emil+Iván=32
x-4+x=32 /+4
2x=36 /:2
x=18

Ellenőrzés:
14+4=18
14+18=32 ✓
Emil 14, Iván 18 éves.
1