Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
719
3 kérdés lenne a válszokat előre is nagyon köszönöm.

1. Egy bekapcsolt elektromos merülőforraló 100W teljesítményű. Mennyivel változtatja meg környezetének energiáját 1 perc alatt?

2. Egy 60W-os elektromos izzón létrejött energiaváltozásnak csak 5%-a kapcsolatos a fénykibocsájtással, a többi a környezet belsőenergia-változásával egyenlő. Mennyivel növekszik másodpercenként a bekapcsolt izzólámpa környezetének belső energiája?

3. Egy ember teljesítménye 75W. Mennyi idő alatt végez el 450kJ-nyi munkát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. E = Pxt = 100x60=6000 J
2. 60x0.95= 57 J
3.45000/75= 6000 s = 100 perc= 1 óra 40 perc
Módosítva: 5 éve
1