Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Sziasztok. Segítene valaki megoldani? Gergő rendezgeti a könyveit a polcain. Azt veszi észre. hogy akár 15-öt, akár 20-at rak egy sorba, mindig 3 könyv marad az utolsó sorban. Tudjuk, hogy 100-nál több, de 150-nél kevesebb könyve van. Hány könyve van Gergőnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mondjuk 123. Olyan számot keresünk, amely 20-al és 15-el osztva is 3 maradékot ad. Keressünk egy olyan számot, ami 15-nek és 20-nak is többszöröse, és 100 és 150 között van. Ilyen például a 120. Hiszen 8x15=120 és 6x20=120. Adj hozzá 3-at, és mindkét számmal osztva 3 maradékot kapsz. 120+3=123
0