Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogyasztás számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2416
2db 90W-os szivattyú 230voltról müködik.
2db 90Ah-s 12V-os akkumulátor, inverterrel 230v,hány óráig mennének a szivattyúk ha az akksik teljesen felvannak töltve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2 db szivattyú összteljesítménye = 180 W
Teljesítmény = feszültség * áram , áram = 180 W / 12V = 15A
Akkku kapacitás = áram * idő idő = kapac / áram = 90Ah / 15 A =6 óra
1