Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
703
Sziasztok 2 feladatot nemértek és abban kéne segítség aki megoldja annak örök hála:)

1. feladat: Oldd meg az egyenleteket az egész számok halmazán! Ellenőrizz!

6x-6*(x-1)=60

2. feladat: Oldd meg az egyenleteket a racionális számok halmazán! Ellenőrizz!

3x +x=77
8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Kibontjuk a zárójelet, vagyis a zárójelen belül minden számot megszorzunk (-6)-tal: 6x-6x+6=60, ezután összevonunk: 6=60, ez értelemszerűen nem igaz, tehát az egyenletnek nincs megoldása.

2. A 8-at mivel osztjuk?
1