Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Valaki tudna nekem segíteni? Csak az a, b kellene

Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, A háromszög kerülete: a+b+c

egyik: x-5
másik: x+6
harmadik: x
K= 100 cm

x+x-5+x+6= 100
3x+1= 100/-1
3x= 99/:3
x= 33

Ell:
egyik: 33-5= 28 cm
másik: 33+6= 39 cm
harmadik: 33 cm

28+39+33= 100 cm

A háromszög egyik oldala 28 cm, a másik 39 cm, a harmadik 33 cm.

b, A téglalap kerülete: 2(a+b)

egyik: a
másik: a-4
K= 56 cm

2 (a+a-4)= 56
2a+2a-8= 56
4a-8= 56/+8
4a= 64/:4
a= 16

Ell:
egyik: 16 cm
másik: 16-4= 12 cm

K= 2 x (a+b)= 2 x (16 cm+12 cm)= 2 x 28= 56 cm

A téglalap egyik oldala 16 cm, a másik 12 cm.
1