Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondoltam egy számot

Főoldal » Általános iskola » Matematika
524
Gondoltam egy számot,az 1/3 részéhez hozzáadtam 14-et, így 39‐et kaptam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Visszafelé való gondolkodással:
39-14=25 → 25:1/3= 25×3/1= 75

Egyenlettel:
1/3x+14=39 /×3
x+42=117 /-42
x=75

Ellenőrzés:
75×1/3=75/3= 25 → 25+14= 39
0

Számokkal nem tudom, de x harmad meg 14 egyenlő 39. Így lehet egyenlettel felírni.
0

x/3+14=39 /•3
x+42=117 /-42
x=75
0