Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Binomiális eloszlás!

Főoldal » Középiskola » Matematika
729
Egy város felnőtt lakosai közül kb. 10% dohányzik. A városlakók közül véletlenszerűen kisorsolunk 5 személyt. Mekkora annak a valószínűsége, hogy közülük a dohányzók száma rendre 0,1,2,3,4 vagy 5?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
p = 10% = 0,1
n = 5
----
És már csak be kell helyettesíteni a képletbe:
P(X=k) = (n alatt k) · pk · (1-p)n-k

Milyen segítség kell még? Ha valamit nem értesz, kérdezd meg.
Pl.: Ugye tiszta, mi a képletben a k? Meg mit jelent az a formális jelölés, hogy P(X=k)?
1