Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hf, sikidomok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.
sugár: 4,2 cm
átmérő: 8,4 cm
Kerület: 2 x r x pi= körülbelül 26 cm

2.
sugár: 8,4 : 2= 4,2 cm
átmérő: 8,4 cm
Kerület: 2 x r x pi= körülbelül 26 cm

3.
sugár: 5 cm
átmérő: 5 x 2= 10 cm
Kerület: 2 x r x pi= körülbelül 31 cm

4.
Kerület: 12,56 cm= 2 x r x pi
12,56 : 3,14= 4 cm az átmérő
Az átmérő a sugár kétszerese, így: 4 : 2= 2 cm a sugár

5.
Kerület: 7,54 cm= 2 x r x pi
7,54 : 3,14= körülbelül 2,4 cm az átmérő
A sugár: 2,4 : 2= 1,2 cm

6.
Kerület: 14,45 cm= 2 x r x pi
14,45 : 3,14= 4,6 cm az átmérő
A sugár: 4,6 : 2= 2,3 cm

7.
átmérő: 100 cm
sugár: 100 : 2= 50 cm
Kerület: 2 x r x pi= 100 x 3,14...=körülbelül 314

0