Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (szöveges egyenletek)?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
780
Melyik az a szám amelyhez hozzáadva a tízszeresét 253at kapunk?
Gondoltam egy számot, hozzáadtam a nála kettővel nagyobb szám kétszeresét, így 2,4-del kisebb számot kaptam,mint a gondolt szám négyszerese.Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
Legyen a szám amit keresünk x
A tízszerese: 10*x
x+10x=253
2)
Legyen a szám amit keresünk y.
A kettővel nagyobb szám: y+2 Ennek a kétszerese: (y+2)*2=2y+4
Így:
2y+4=y+2,4
0