Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
529
Válaszodat indokold is!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Téglatest felszíne:
A=2(ab+bc+ca)
A=2(40+80+50)
A=340 cm2

Téglatest térfogata:
V=abc
V=400 cm3

Furat által létrejövő henger felszíne:
A=2πr(r+m)
A=2*3,14*1(1+10)
A=69,08 cm2

Furat által létrejövő henger térfogata:
V=πr2m
V=3,14*12*10
V=31,4 cm3

A létrejövő test felszíne: 340-69,08=270,92 cm2
A létrejövő test térfogata: 400-31,4=368,6 cm3
1