Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekbe tud valaki segiteni,sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
1) 82fok és 26fok Határozzuk meg a háromszog harmadik belso es kulso szogeit 2)egy háromszog egyik szoge a kulso szognel 25fokkal nagyobb.Mekkore ez a szög? 3) 4:5:6 haromszog belso szogeinek az aranya.Hatarozzuk meg a kulso szogeit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1., 3. szög: 180-82-26=72°
Külső szög 82°-os esetében: 180-82=98°
26°-os esetében: 180-26=154°
72°-os esetében: 180-72=108°

2., (180-25)/2=77,5° a külső szög, 102,5° a belső szög

3., 180:15=12
12*4=48° a belső, 180-48=132° a külső
12*5=60° a belső, 180-60=120° a külső
12*6=72° a belső, 180-72=108° a külső
0