Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sinusz és Cosinunus tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
607
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt hogyan kell kiszámolni, nem az eredmény kéne, hanem a módja! Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tetszőleges háromszög belső szögeinek összege 180°, ezért γ=75°45', ami átírható 75,75°-ra (ahogyan β is átírható 31,25°-ra).

Tehát adott 3 szög és 1 oldal, erre a szinusztételt tudjuk felírni; az általános jelölésrendszer szerint a c oldallal szemközti szög a γ, a b oldallal szemközti szög a β, akkor a szinusztétel értelmében:

sin(73°)/sin(75,75°)=b/11, ezt b-re meg tudod oldani.

Az a oldalt ugyanezzel a metódussal kaphatjuk meg:

sin(31,25°)/sin(75,75°)=a/11, ezt is meg tudod oldani.
0