Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok ezekben a kérdésekbe segiteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5. Kedvező eset: 1
Összes eset: 6*6*6=216
Valószínűség: 1/216=~0,00463=0,463%.

6. Összes eset: 36
Kedvező eset: ehhez fel kell írnunk egyesével; a dobott számok összege:
9: 3+6, 4+5, 5+4, 6+3, ez 4 lehetőség
10: 4+6, 5+5, 6+4, ez 3 lehetőség
11: 5+6, 6+5, ez 2 lehetőség
12: 6+6, ez 1 lehetőség, tehát 4+3+2+1=10 esetben lesz így.
Valószínűség: 10/36=5/18=~0,2778=27,78%.

7. Összes eset: 5*4*3*2*1=120
Kedvező eset; bontsuk esetekre:
1. eset: a páratlan számok sorrendje 17 és 19, ekkor ezeket egyként kezeljük, így ezt a négyet 4*3*2*1=24-féleképpen tehetjük egymás mellé.
2. eset: 19 és 17 a sorrend, ez viszont a fenti gondolatmenetet nem befolyásolja, így itt is 24 lehetőség van.
Összesen 24+24=48 esetben történik ez meg.
Valószínűség=48/120=2/5=0,4=40%.
0