Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
Milyen magasra visz az a lépcső, amely a vízszintessel 80, 54 °-os szöget zár be, és melynek vizszintesre eső merőleges vetülete 50 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A magasság és a vetület is befogó, tehát tangenst kell használni:
tg80,54⁰=m/50 /átrendezve
m=50*tg80,54⁰=50*6=300cm=3m
0