Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok ezekben a kerdésekben segiteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
513
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2. Ha a 21 cm-es befogóval szemközti szög α, akkor definíció szerint annak szinuszát írhatjuk fel:

sin(α)=21/29, ezt számológéppel tudod kiszámoltatni; α=~46,4°.

Lévén derékszögű háromszögünk van, másik szöge 90°-os.

A harmadik szöget úgy kapjuk meg, hogy a belső szögek összege 180°, így az ~43,6°-os.

3. Ha az átfogó c, akkor a 30°-os szög szinusza definíció szerint 10/c, így:

sin(30°)=10/c

sin(30°) értéke nevezetes érték, amit meg kell tanulni, 1/2, de természetesen a számológép is kiadja. Így:

1/2=10/c, erre 20=c eredményt kapjuk, tehát az átfogó hossza 20 cm.
0