Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

(Másodfokú) függvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
441
A megadott egyenleteket grafiukus módon kell megoldani, de nem tudom hogy kell:( Ezek a megadott egyenletek:
x²=x+2
x²-4=-x+2
(x-3)²-4= x-1
-(x+2)²+4=2x+5

Ezt kéne koordináta rendszeeben GRAFIUKUS módon megoldani! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, grafikon, könnyű
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet kétoldalán lévő kifejezést külön-külön ábrázolod, a metszéspontoknak az első koordinátája lesz a megoldás.
0