Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello segítség kellene ma kelene a,b,c feladat 1 küldöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
4x-2
----- = 5x-4
3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
az tört jel lenne
Módosítva: 5 éve
0

e mellé oda Írsz egy /*3 (szorzás... ezzel eltünteted a törtet)
marad 4x-2 ... viszont a jobb oldali, ami már nem tört az is megszorozódik 3-mal...
most az egyenletünk Így néz ki:
4x-2= 15x-12 .... ehez hozzá adunk +2-t hogy eltünjön a bal oldali kettes...
most Így nézünk ki:
4x=15x-10 (ne feledd... ha kivonunk .. vagy hozzá adunk... akkor ha a másik oldalon is van olyan féle szám, akkor abbol is kivonjuk vagy hozzá adjuk!) .... most kivonunk 15x-et
Így állunk:
-11x=10 ... most -11 el osztunk
Így: x=0,9 ... viszont kétlem hogy jó ... ezért ezek alapján próbáld te is megcsinálni ... de ha esetleg nem bajlódnál vele, akkor megfelel ez is egy válasznak^^
0