Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Csak a c, rész lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen a legrosszabb dolgozat: x, a legjobb pedig: x+17.
Akkor a mértani közepük:  (x+17)*x =72 /emeljünk négyzetre
(x+17)*x=5184 /zárójelbontás
x2+17x=5184 /-5184
x2+17x-5184=0 a=1, b=17, c=-5184 (jöhet a megoldóképlet
x1,2=(-17± 172-4*1*(-5184) )/2*1=(-17± 289+20736 )/2=(-17± 21025 )/2=(-17±145)/2, amiből x1=(-17+145)/2=64, és x2=(-17-145)/2=-81
Utóbbi biztos nem lehet a dolgozat eredménye. Tehát a legrosszabb dolgozat: 64 pontos, a legjobb dolgozat: 81pontos.
A többi dolgozatról tudjuk, hogy kettő 72 pontos lett. Illetve, hogy az egyetlen módusz 75. A módusz a legtöbbször elért eredmény, tehát a 75 pontot kettőnél többször érték el. Vagyis a maradék három 75 pontos lett.
A dolgozatok eredményei: 64, 72, 72, 75, 75, 75, 81
0