Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre lenne szükségem!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
számísd ki egy téglalap kerületét, ha a téglalap eggyig oldala és területe a=12/25m, T= 1/5 m2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A téglalap területének képlete: T=a*b. /behelyettesítve
1/5=12/25*b /: 12/25
1/5:12/25=b /törtet törttel úgy osztunk, hogy a reciprok értékkel szorzunk
1/5*25/12=b /egyszerűsítve
1*5/12=b
5/12m=b
A téglalap kerületének képlete: K=2(a+b) /behelyettesítve
K=2(12/25+5/12)=2(144/300+125/300)=2(269/300)=269/150m
0