Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest testátlója

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Számítsuk ki egy 5 cm, 8 cm és egy 4 cm oldalhosszúságú téglatest testátlójának és az alaplapjának a szögét!
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A keresett szög valójában az alaplap lapátlója és a testátló közötti szög.
Számoljuk ki az alaplap lapátlóját pitagorasz tétellel:
l2=52+82
l2=25+64
l2=89 /  
l=9,434cm.
Ezekután a szöget tangenssel is ki tudjuk számolni: tgα=4/9,434=0,424, amiből α=22,97⁰
0